Elevi ai Școlii Gimnaziale „Sf. Andrei” din Slobozia la icoana Maicii Domnului de la Schitul Pocrov

În intervalul 3-8 noiembrie 2022, mai mulți elevi de la Școala Gimnazială „Sf. Andrei” din Slobozia, îndrumați de cadre didactice ale unității de învățământ, s-au închinat icoanei Maicii Domnului de la Schitul Pocrov, adusă spre cinstire la Mănăstirea Sfinții Voievozi cu ocazia serbării hramului acestui nucleu spiritual din Bărăgan.

Astfel, elevii clasei ID, coordonați de doamna profesor pentru învățământul primar Voiteanu Gabriela și doamna profesor Arpășanu Emilia, au făcut parte din procesiunea desfășurată cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în ziua de joi, 3 noiembrie 2022.

Doamna profesor de religie Arpășanu Emilia a însoțit și alte grupuri de elevi dornici să se închine Fecioarei Maria.

De asemenea, preacucernicul părinte Ion Marian, inspector pentru disciplina Religie în cadrul IȘJ Ialomița și profesor al școlii anterior menționate, a îndrumat și condus mai mulți elevi către Mănăstirea Sfinții Voievozi, acolo unde s-a aflat icoana făcătoare de minuni.

Domnișoara învățător Curelea-Simionescu Elena și elevii clasei IB, pe care îi coordonează, au pornit într-un mic pelerinaj către același obiectiv duhovnicesc, în ziua de luni, 7 noiembrie. Aici, după ce au sărutat icoana Maicii Domnului, au făcut un popas în curtea mănăstirii, aflând mai multe detalii despre istoria acesteia. Grupul a fost însoțit de profesorul Diaconescu Adin.

Pe lângă aceste activități concrete, toți profesorii de religie au prezentat elevilor detalii despre evenimentul-tradiție din Slobozia, îndemnându-i să-și îndrepte pașii către Maica Domnului.

A consemnat domnișoara învățător Curelea-Simionescu Elena.

Related Posts

Sari la conținut