Săptămâna 07-11 noiembrie 2022 a însemnat, pentru reprezentaţii Şcolii Profesionale „Ion Teordorescu” din Slobozia şi pentru cei ai parohiei „Sf. Ier. Nicolae” din Orboieşti, un moment de activare a parteneriatului care defineşte cele două instituţii.

A fi voluntar înseamnă a aloca resurse de timp pentru o cauză cu care te identifici emoțional, în care crezi și pentru care ești dispus să acționezi.

Pornind de la această idee, sub umbrela unui proiect educaţional intitulat „Săptămâna legumelor şi fructelor donate”, unul care vizează educaţia  pentru dezvoltare comunitară, d-na director prof. Neagu Mădălina şi pr. prof. Dumitru Ionuţ-Cătălin au desfăşurat o activitate care a avut drept scop sensibilizarea elevilor şi profesorilor cu privire la situaţia dificilă în care se află copiii afectaţi de lipsa de alimente.

Prin acţiunea susţinută s-a accentuat necesitatea parteneriatului activ între Biserică-Şcoală-Comunitate, ca elemente fundamentale pentru o bună educaţie, una construită prin valori precum: grijă, empatie, implicare, respect, educaţie, generozitate.

Related Posts

Sari la conținut