Campania „Săptămâna legumelor și a fructelor donate” în Protopopiatul Slobozia

În perioada 22 – 25 noiembrie 2022, s-a desfășurat la nivel național Campania „Săptămâna legumelor și a fructelor donate” în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC).

Astfel, fiind și în timpul Postului Nașterii Domnului, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Școala Gimnazială „Sfântul Andrei” din municipiu și Școala Gimnazială „Sf. Ier. Nicolae” Bucu, prin implicarea cadrelor didactice, elevilor și părinților, a desfășurat mai multe acțiuni filantropice:

  • Marți, 22 noiembrie 2022, elevii din clasa I B, coordonați de domnișoara învățător Curele-Simionescu Elena și domnul profesor de religie Adin Diaconescu, au realizat o colectă de fructe și legume pe care le-au oferit persoanelor vârstnice și familiilor aflate în grija Biroului de Asistență Socială al Protopopiatului Slobozia. Prezenți la întâlnire, părintele protopop Laurențiu Cioranu și părintele secretar Daniel Ferbințeanu i-au felicitat pe cei mici pentru fapta bună și i-au îndemnat să rămână la fel de generoși și atunci când vor deveni persoane adulte.
  • Miercuri, 23 noiembrie 2022, elevii Școlii Gimnaziale Bucu, coordonați de doamna profesor de religie Daniela Matei, au oferit, la sediul Protopopiatului, pachete cu fructe, legume, conserve și alimente, familiilor cu venituri mici, beneficiare ale „Serviciului Social acordat în comunitate, destinat persoanelor adulte”. Elevii au fost răsplătiți cu diplome și obiecte religioase.
  • Vineri, 25 noiembrie 2022, asistentul social Anastasia Pătrașcu împreună cu părintele Gabriel Ștefănescu s-au întâlnit cu doamna învățător Simona Gavrilă, coordonator SNAC la nivelul unității de învățământ, și au ridicat numeroase pachete cu fructe și legume pe care le-au distribuit către familii cu venituri reduse și către copiii de la Căsuțele de tip familial din Slobozia: „Marian”, „Raluca” și „Cristina”.

Beneficiarii acestor acțiuni au fost impresionați și au mulțumit pentru implicare și dăruire, iar elevii au învățat să fie responsabili și atenți la nevoile celor din jur și să se implice în viața comunității. Orice faptă bună este răsplătită de Dumnezeu, în primul rând, cu multă bucurie și mulțumire sufletească.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social al Protopopiatului Slobozia

Related Posts

Sari la conținut