Daruri alese oferite de slujitorii parohiei Sfântul Proroc Ilie din Slobozia, celor nevoiași și suferinzi, în Postul Crăciunului, 2022

Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae și a Nașterii Domnului în biserica noastră.

 

Dumnezeu Cel Milostiv a împlinit și în postul acesta, al Nașterii Domnului, anul 2022,  rugăciunile celor aflați în multele nevoi. Astfel, preotul Ioan – Florin Simion, slujitor al Parohiei ,,Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Municipiul Slobozia, a coordonat o activitate socială bogată, pentru a veni în ajutorul mai multor familii nevoiașe și suferinde din parohie, care participă activ la slujbele săvârșite și îl laudă pe Dumnezeu prin faptele lor.

Prin urmare, peste 100 de familii au răspuns afirmativ acestui demers, așa încât, în timpul acestei perioade de rugăciune, o familie defavorizată, a primit mobilierul aferent unui dormitor pentru copii; 2 persoane cu dizabilități s-au bucurat de oferirea unor cadre de sprijin; copiii instituționalizați de la Vila Raluca au primit legume și fructe, ca și tinerii de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ,,Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.  În ajunul Crăciunului, slujitorii bisericii s-au deplasat la casele celor 10 familii aflate în evidență, cu posibilități materiale reduse și le-au oferit pachete consistente cu alimente neperisabile, necesare mesei. Tot atunci, ajutătorii sfântului lăcaș s-au bucurat și ei de dragostea enoriașilor darnici. Haine și jucării au primit copiii de la un centru cu nevoi speciale, iar pachete cu dulciuri, aceia de la cele două Căsuțe de tip Familial (Raluca și Cristina), aflate în apropierea bisericii. Au fost sprijinite trei cazuri sociale deosebite, două dintre ele fiind medicale.

Pentru ca dragostea să fie arătată în mod concret, de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, precum și în ziua Nașterii Domnului, toți copii prezenți la slujbă au primit pachete cu dulciuri, într-un număr de 190, iar credincioșii adulți, câte o ciocolată.

Valoarea apreciată a întregii colecte este de 20.200 lei.

Dumnezeu să socotească faptele cele bune ale tuturor, în Împărăția Sa cea Cerească.

A consemnat PC Pr. Ioan – Florin Simion.

Related Posts

Sari la conținut