Elevii clasei I B de la Școala Gimnazială „Sfântul Andrei” din Slobozia, coordonați de domnișoara învățător Curelea-Simionescu Elena, au pus în aplicare învățăturile primite la ore, dând dovadă de altruism și dărnicie în perioada binecuvântată a sărbătorilor de iarnă.

Marți, 20 decembrie 2022, 12 elevi din colectivul clasei au vizitat Casa Marian din Slobozia, oferind fiecare câte un cadou celor 12 copii cazați în această unitate. Pe lângă darurile materiale, școlarii au dăruit preț de câteva clipe din energia, bucuria și puritatea sufletelor lor.

Joi, 22 decembrie 2022, coordonatorul elevilor, domnișoara învățător, în calitate de reprezentant al clasei, preacucernicul părinte Cioranu Laurențiu, protopop de Slobozia, și Diaconescu Iancu-Adin, profesor de religie la această clasă, au dus darurile celorlalți elevi din clasa I B la biserica din Parohia Fundata, unde o parte dintre cadouri au fost împărțite copiilor care frecventează cu regularitate programul liturgic, iar darurile rămase au fost oferite colindătorilor prezenți la slujba Nașterii Domnului săvârșită în acest sfânt locaș.

Prin acest tip de activități s-a urmărit și s-a împlinit dorința de a cultiva în conștiința elevilor valoarea faptelor bune, necesare dezvoltării unui caracter armonios.

Cu acest prilej aducem mulțumiri tuturor elevilor implicați, dar mai ales părinților, care au făcut posibilă această rodnică acțiune.

A consemnat Diaconescu Iancu-Adin.

Related Posts

Sari la conținut