Cerc pastoral la Penitenciarul Slobozia

Luni, 16 ianuarie 2023, la Penitenciarul Slobozia, a avut loc prima întâlnire pe anul 2023 a preoților din cadrul Cercului Pastoral nr 1 al Protopopiatului Slobozia. Sub protia Părintelui Protopop Laurențiu Cioranu s-a oficiat Taina Sfântului Maslu, în capela Sf. Nicolae a Penitenciarului Slobozia, la care au  participat prea cucernici preoți din Municipiul Slobozia și din alte localități, reprezentanți ai instituțiilor locale care au ca obiect asistența persoanelor private de libertate, colaboratori și voluntari în cadrul activităților educative, 17 persoane private de libertate și cadre ale unității.

În cadrul activității Părintele capelan Gabriel Vasile,  preotul penitenciarului, a prezentat referatul cu tema „Pastorația persoanelor vârstnice în penitenciar”. La sfârșitul slujbei, preacucernicul părinte Protopop Laurențiu Cioranu le-a transmis participanților binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, îndemnându-i totodată la mai multă rugăciune și nădejde în milostivirea lui Dumnezeu.

Acțiunea s-a desfășurat sub egida „ 2023 – Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice” în Patriarhia Română și a avut ca scop principal promovarea și consolidare învățăturilor creștine în rândul persoanelor private de libertate, oferind prilejul unui moment de împreună rugăciune a comunității bisericești locale cu populația penitenciară.

 

Preot capelan VASILE Gabriel

 

Related Posts

Sari la conținut