Activități dedicate Unirii Principatelor Române în Protopopiatul Slobozia

      Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit „Piticot” din municipiu și Școala Gimnazială nr. 5 din Slobozia Nouă, a organizat vineri, 20 ianuarie 2023, două activități dedicate Unirii Principatelor Române (Mica Unire).

      Pentru început, preoții Marius Ungureanu, Sorinel Paraschiv și Ion Costache, însoțiți de asistentul social Anastasia Pătrașcu, s-au întâlnit cu elevii de la Școala Gimnazială nr. 5 din Slobozia Nouă. După ce au primit informații despre semnificația zilei de 24 ianuarie 1859, școlarii au realizat, sub coordonarea doamnelor învățătoare Andreea Nicolae, Liliana Stan și Rada Dumitru, o frumoasă machetă unde au reprezentat „Hora Unirii”. Pentru entuziasmul, dăruirea și participarea cu interes la activitate, toți participanții au primit din partea doamnei director Iulia Nedeloiu diplome, iar din partea organizatorilor produse de patiserie, bomboane și răcoritoare.

      În cea de-a doua parte a zilei, ne-am întâlnit cu preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit „Piticot” din Slobozia, care ne-au încântat cu dibăcia și priceperea lor. Astfel, susținuți de doamnele educatoare Ene Mădălina, Soare Mihaela, Giurgi Rafaela și Minea Cristina, au realizat macheta cu tema „Hai să dăm mână cu mână!” și au înfrumusețat cu motive tradiționale ia românească. Copiii au fost recompensați de Protopopiatul Slobozia cu produse dulci, fiind îndemnați să își iubească țara și să fie mândri că sunt români.

      La final, toții s-au prins de mână și au dansat „Hora Unirii”!. La mulți ani, România mea!

      A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social al Protopopiatului Slobozia.   

 

Related Posts

Sari la conținut