Activitate catehetică a Grupului de cateheză „Biserica Albastră” la Penitenciarul Slobozia

Activitate catehetică a Grupului de cateheză „Biserica Albastră” la Penitenciarul Slobozia în cadrul Concursului național catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”

Pe data de 16 februarie 2023, în baza protocolului de colaborare încheiat între Parohia Amara II „Schimbarea la Față” și Penitenciarul Slobozia cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a avut loc o activitate catehetică interactivă la care au participat tineri ai grupului de cateheză „Biserica Albastră” coordonat de preot paroh Clementin Matache  și persoane vârstnice aflate în detenție, în cadrul anului omagial 2023 consacrat pastorației persoanelor vârstnice.

Au fost dezbătute diverse aspecte cu privire la rolul tinerilor în ceea ce privește incluziunea socială a persoanelor în vârstă  în general, respectiv al celor vârstnici aflați în detenție, în special.

De asemenea s-a evidențiat rolul Bisericii în realizarea acestei punți între generații, dar și preocuparea pe care o are Biserica pentru cei aflați la vârsta senectuții. La această activitate cultural-catehetică ce se înscrie de altfel în programul de  activități din cadrul Cocursului național catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”, au participat și  lucrătorii Serviciului de reintegrare socială, precum și preotul capelan  Gabriel Vasile.

La final au fost dăruite articole de îmbrăcaminte și încălțăminte pentru deținuții vârstnici ce provin din familii nevoiașe, fiind a doua oară când facem o astfel de donație, toate în valoare de 1100 lei.

(au consemnat Roxana Șerban și Denisa Mihăilescu- Grupul de cateheză  „Biserica Albastră).

Related Posts

Sari la conținut