Activitate a Grupului de cateheză „Biserica Albastră”

Activitate a Grupului de cateheză „Biserica Albastră”

la Căminul pentru persoane vârstnice „Ing. Vadim Rusu” Balaciu în cadrul Concursului național catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”

 

Pe data de 21 februarie 2023, în cadrul Parteneriatului de colaborare încheiat între Parohia Amara II – „Schimbarea la Față” și Căminul pentru persoane vârstnice ,,Ing. Vadim Rusu’’ Balaciu, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a avut loc o întâlnire catehetică la care au participat tineri ai Grupului de cateheză „Biserica Albastră”, coordonat de preot paroh Clementin Matache și persoane vârstnice aflate în îngrijirea Căminului.

A fost o adevărată întâlnire între generații prin intermediul căreia persoanele vârstnice au împărtășit din experiența de viață, relatând întâmplări din viața lor sau evenimente la care au participat, toate acestea mai mult sau uneori, mai puțin plăcute, însă care au contribuit la formarea lor ca oameni și buni creștini ori la educația personală, educație transmisă mai departe urmașilor lor. La rândul lor, tinerii din cadrul Grupului de cateheză și-au manifestat respectul cuvenit pentru cei care sunt mult mai puternici decât par, deși sunt lipsiți parțial de afecțiunea directă a familiei. De asemenea, i-au asigurat de receptarea sfaturilor primite și de recunoștința pentru cei care au un loc aparte în Biserica noastră dreptslăvitoare și un rol atât de important în formarea și educația religioasă a copiilor și tinerilor.

La această activitate cultural-catehetică ce se înscrie de altfel în programul de activități din cadrul Concursului național catehetic ,,Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului’’, au participat și angajați ai Centrului în frunte cu doamna Marioara Micu, ospitaliera directoare a instituției.

La final au fost împărțite prăjituri pregătite de fete din Grupul de cateheză.

Au consemnat Silvia David și Bianca Mihăilescu – Grupul de cateheză  „Biserica Albastră’’

Related Posts

Sari la conținut