Șezătoarea populară „Tradiții și obiceiuri de Mucenici”

Miercuri, 8 martie 2023, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Înălțarea Domnului” – Structura Școala Gimnazială nr. 5 din Slobozia Nouă, Primăria Bucu, Şcoala Gimnazială ,,Sfântul Ierarh Nicolae“ Bucu și Direcția Educație, Cultură și Tineret Slobozia, a organizat la Căminul Cultural din Slobozia Nouă a șasea ediție a proiectului cu tema „Tradiții și obiceiuri de Mucenici”.

Pentru început, elevii claselor a V-a și a VI-a de la Școala Gimnazială Bucu, coordonați de doamnele profesoare Daniela Matei și Mihaela Mangiurea, au vizionat un film artistic specific vârstei. De asemenea, elevii din clasele pregătitoare și a III–a de la Liceul Tehnologic „Înălțarea Domnului” – Structura Școala Gimnazială nr. 5 din Slobozia Nouă, coordonați de doamnele profesoare Andreea Nicolae și Liliana Stan, în prezența doamnei director Iulia Nedeloiu, au susținut un moment artistic dedicat mamelor și bunicilor.

Părintele Marius Ungureanu de la Parohia Slobozia Nouă II a prezentat tuturor participanților  informații despre Sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia care s-au jertfit pentru triumful credinței creștine și despre obiceiurile legate de această sărbătoare.

În prezența preotului Ion Costache, responsabil cu Biroul de Catehizare din cadrul Protopopiatului, șezătoarea a continuat cu organizarea unui atelier de împletit mucenici, sub atenta îndrumare a mămicilor și bunicilor prezente.

A urmat agapa, unde s-au servit atât mucenici dobrogeni cât și moldovenești, prăjituri, plăcintă și gogoși, toate pregătite cu multă dragoste de mămici și bunici.

Au consemnat profesor Daniela Matei și asistent social Anastasia Pătrașcu

Related Posts

Sari la conținut