„Marșul pentru viață” în Protopopiatul Slobozia

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în data de 25 martie 2023, s-a desfășurat și în municipiul Slobozia evenimentul intitulat „Marșul pentru viață”. Anul acesta tema „Marșului pentru viață” a fost „Viitorul este pro-viață” și a ajuns în România la cea de-a XIII-a ediție națională.

Procesiunea organizată a avut ca punct de pornire Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia, participanții la marș străbătând orașul purtând însemne pro-viață, iar evenimentele artistice pentru marcarea evenimentului s-au desfășurat în agora din Piața Revoluției, unde participanții au asistat la un spectacol organizat de Protopopiatul Slobozia și moderat de doamna profesor Daniela Matei.

Prin acest eveniment s-a urmărit creșterea gradului de conștientizare a societății cu privire la umanitatea deplină a copiilor nenăscuți și la necesitatea de a sprijini femeile care se confruntă cu greutăți în perioada sarcinii.

În debutul acțiunii, slujba de Te Deum a fost oficiată de părintele consilier economic Cristian-Ștefan Munteanu, părintele protopop Laurențiu Cioranu și părintele Ion Marian, inspector școlar pentru religie în cadrul ISJ Ialomița.

Părintele Consilier a dat citire cuvântului Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, care ne îndeamnă „să prețuim viața ca darul suprem pe care Dumnezeu ni-l dă fiecăruia dintre noi și pe care avem datoria să îl apărăm și să îl mărturisim”.

La acest spectacol au evoluat Corala „Sfântul Mina” a Protopopiatului Slobozia și copiii grupurilor de cateheză ale parohiilor, dintre care amintim Grupul „Speranța” al Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din municipiul Slobozia, Grupul catehetic al Parohiei „Sfântul Nicolae” Ciulnița, Grupul vocal „Serafimii” al Parohiei „Sf. Ev. Matei” Slobozia, Grupul „Sf. Niceta de Remesiana” al Parohiei Traian II și Grupul de animație socio-educativă din cadrul Liceului Pedagogic „Matei Basarab” Slobozia.

Totodată, s-au desfășurat ateliere de face painting și de modelat baloane, sub supravegherea preoților și profesorilor școlilor din municipiul Slobozia, dar și din localitățile limitrofe.

Cei prezenți au putut admira lucrările realizate de elevi ai școlilor și liceelor partenere în cadrul atelierelor de creație dedicate  „Lunii pentru viață 2023 – Viitorul este pro-viață”.

Prin Biroul de Asistență Socială al Protopopiatului Slobozia, cu sprijinul parohiilor arondate, s-au distribuit produse de post, dar și materiale specifice ideii promovate – afișe, pancarte, bannere, baloane, etc.

Ne bucurăm că am reușit, să ne adunăm, din nou, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu și cu sprijinul partenerilor, într-un număr atât de mare (aproximativ 1.000 de participanți), să ne rugăm împreună, să cântăm împreună și să sărbătorim darul neprețuit al vieții.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social al Protopopiatului Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut