Sfintele Paşti – o sărbătoare specială

Învierea Domnului sau Paștele este cea mai are sărbătoare a creștinilor. La români, bogăția obiceiurilor pascale devine mărturia credinței puternice a acestora în Patimile și Învierea Domnului. Credința noastră în jertfa răscumpărătoare a Fiului lui Dumnezeu și datoria morală pe care o avem raportându-ne la educația moral-religioasă a copiilor ne îndeamnă la acest demers educativ. Școala s-a născut și a crescut în tinda Bisericii, iar când acest fapt este reactualizat, peste veacuri, se transformă în izvor de apă vie și sursă de viață și bucurie pentru cei care se îngrijesc de tinerele generații.

Proiectul „Creștini speciali” devine, din această perspectivă, o ofertă educațională importantă și necesară copiilor, care trebuie să cunoască obiceiurile și tradițiile specifice perioadei pascale, să înțeleagă  semnificația simbolurilor religioase ale acestei sărbători pentru a deveni bunii creștini de mâine. În data de 04.04.2023, elevii Școlii Profesionale Speciale ”Ion Teodorescu” din Slobozia, sub coordonarea doamnelor profesoare Neagu Ioana Mădălina, Dima Valentina și Matei Daniela, în cadrul Proiectului de parteneriat educațional „Creștini speciali” au vizitat biserica parohiei „Sf. Ierarh Nicolae” din Orboiești. Aici au fost întâmpinați de părintele paroh Dumitru Ionuț-Cătălin care le-a prezentat obiectele de cult, Sfintele Vase, veșmintele și Sfânta Evanghelie. De asemenea, părintele a purtat un dialog cu elevii despre Biserică și sfintele slujbe, folosindu-se de cunoștințele însușite de aceștia la ora de Religie.

În cadrul activității „Hristos a înviat” copiii au colorat ouă și desene tematice, au fost spovediți și au primit Sfânta Împărtăşanie ca dar exclusiv al milostivirii lui Dumnezeu.

 

A consemnat pr. paroh Dumitru Ionuţ-Cătălin

Related Posts

Sari la conținut