Voluntariatul multicultural – mai actual ca niciodată

Cuvintele lui Martin Luther King Jr. „Întrebarea cea mai urgentă și insistentă a vieții: ce faci pentru ceilalți?” au funcţionat ca sursă de inspiraţie pentru Școala Profesională Specială „Ion Teodorescu” din Slobozia, reprezentată de doamna director, prof. Neagu Ioana Mădălina, în parteneriat cu  Liceul de Arte „Ionel Perlea”, structura Școala Gimnazială Bora, reprezentat de domnul director, prof. Petre George Cătălin, în a desfășura, în data de 06 aprilie 2023, activitatea „Împreună așteptăm iepurașul de Paște”. Acţiunea este cuprinsă în Proiectul educațional de voluntariat multicultural „Bucuria prin ochii copiilor”, desfășurat în cadrul campaniei 4/4 pentru prieteni, organizată de Ambasada Statelor Unite în România alături de American Councils for International Education.

Activitatea de voluntariat multicultural „Împreună așteptăm iepurașul de Paște” a fost coordontată de doamnele profesoare Neagu Ioana Mădălina, Dima Valentina și Mihai Delia din partea Școlii Profesionale Speciale „Ion Teodorescu” din Slobozia și de către pr. prof. Dumitru Ionuț-Cătălin din partea Liceului de Arte „Ionel Perlea” și a vizat cultivarea adevăratelor valori umane, a dragostei și sentimentului comunitar, întrajutorarea și sprijinul celor aflați în dificultate.

Activitatea a fost intens pregătită de profesorii și elevii voluntari pentru a sublinia dezideratul acesteia, dorința de a-i ajuta pe cei care au cea mai mare nevoie de sprijin, copiii ce provin din medii economice, socio-educaționale și culturale dezavantajate.

A consemnat pr. prof. Dumitru Ionuţ-Cătălin

Related Posts

Sari la conținut