Vizite pastorale ale Părintelui Protopop de Slobozia

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în perioada 20 – 26 aprilie 2023, preacucernicul părinte Protopop Laurențiu Cioranu a vizitat parohiile din cuprinsul Protopopiatului: Dimieni, Gimbășani, Stejaru, Păltiniș și Valea Ciorii, în cadrul cărora se desfășoară anumite lucrări, fie de construcție a unor Centre multifuncționale, fie bisericile parohiale sunt în proces de restaurare.

Aceste vizite au avut scopul de a cunoaște mai în amănunt particularitățile fiecărei comunități parohiale pentru a le putea sprijini în toate activitățile pe care le desfășoară, fiind identificate dificultățile cu care se confruntă acestea.

În toate parohiile, preoţilor slujitori li s-a recomandat intensificarea activităţilor pastoral-misionare pentru folosul duhovnicesc al credincioşilor precum şi implicarea organelor parohiale în activitatea social filantropică a parohiilor. De asemenea, au fost propuse măsuri pentru eficientizarea activității administrativ – gospodărești a preoților.

Related Posts

Sari la conținut