Cateheză la Parohia Căzănești

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, vineri, 5 mai 2023, la biserica parohiei Căzănești s-a desfășurat cateheza ,,Sfânta Taină a Botezului’’, în cadrul Cercului Pastoral nr.7, al Protopopiatului Slobozia.

Elevii clasei a IV-a, însoțiți de doamna învățătoare Radu Dorina și de doamna profesoară de religie Badea Adelina, au participat activ la desfășurarea orei de cateheză. După o scurtă introducere făcută de doamna profesoară, preotul paroh Petranici Laurențiu Adrian a prezentat copiilor importanța Botezului, binefacerile asupra celui ce se botează, despre Cel care a instituit această Taină și despre cateheții începuturilor creștinismului – cateheți care primeau Sfântul Botez în Duminica Învierii, după ce erau evaluați de episcopul locului.

Inspectorul Eparhial Tănase Alexandru Ștefan și Părintele Cioranu Laurențiu, Protopop al Protopopiatului Slobozia, au îndemnat copiii să frecventeze în continuare biserica și i-au lăudat pentru cunoștințele etalate.

La finalul catehezei, doi băieți au interpretat cântări religioase. Toți copiii au primit din partea Centrului Eparhial câte o revistă – Bărăganul Ortodox, iar din partea preotului paroh și a doamnei profesoare de religie: cărți de rugăciune și dulciuri.

A consemnat PC Preot Petranici Laurențiu Adrian, preot paroh la Parohia Căzănești.

Related Posts

Sari la conținut