Împreună pentru bucuria celor mici

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în data de 04 iulie 2023, a avut loc o acțiune inedită, respectiv o excursie organizată pentru beneficiarii serviciilor sociale acreditate din cadrul Eparhiei aferente județului Ialomița.

La excursie au participat 40 de copii respectiv câte 10 copii din familiile asistate în cadrul Serviciul Social „Centrul de Consiliere și Sprijin pentru părinți și copii” al Asociației Socio–Culturale „Matei Basarab” dar și din Serviciile Sociale acordate în Comunitate destinate Persoanelor Adulte din cele trei protopopiate și anume: Urziceni, Slobozia și Fetești.

Acțiunea face parte din planurile de activități pentru anul 2023 și se înscrie în cadrul manifestărilor dedicate acestui an important pentru eparhia noastră, deoarece se împlinesc 30 de ani de la înființarea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Activitatea de asistență socială la nivelul protopopiatelor din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, se realizează prin Birourile de Asistență Socială înființate în luna noiembrie a anului 2003 cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Preasfințitul Părinte Episcop Damaschin, iar, din anul 2009, funcționează cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Datorită misiunii pe care o are biserica, activitatea social-filantropică desfășurată la nivelul eparhiei a cunoscut o dezvoltare continuă trecând de la simple acte creștine la programe complexe și coerente de asistență socială.

Excursia a fost o încântare pentru toți participanții, de la cel mai mic până la cel mai mare, deoarece a fost ceva diferit de activitățile desfășurate în cadrul protopopiatelor și au fost vizitate obiective turistice noi.

Itinerariul a fost următorul: Urziceni – Slobozia – Fetești – Călărași și retur.

Au fost vizitate următoarele obiective turistice: Mănăstirea Radu Negru, Complexul de Agrement „Dumbrava” Călărași (Grădina Zoologică), Mănăstirea Libertatea și Mănăstirea Coslogeni.

Prin grija și efortul măicuțelor de la Mănăstirea Libertatea toți participanții au servit masa. De asemenea cei mici au primit la plecare pachete cu alimente și iconițe atât la Mănăstirea Radu Negru cât și la Mănăstirea Libertatea. Mulțumim din suflet ostenitorilor din mănăstiri pentru călduroasa primire și îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să le răsplătească din plin jertfa și dragostea.

Cei mici s-au bucurat de obiectivele turistice vizitate și au socializat pe toată durata zilei mai ales că familiile asistate nu dispun de mijloacele financiare necesare pentru a le asigura astfel de oportunități.

La finalul zilei în care a fost organizată excursia participanții au mărturisit că s-au simțit foarte bine și s-au distrat în această zi tocmai pentru că au fost împreună.

În încheiere, aducem Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, cuvântul nostru de recunoștință și smerită ascultare pentru părinteasca grijă pe care ne-o arată permanent și mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit în implementarea activităților derulate.

 

Toma Adriana Mariana – asistent social în cadrul Protopopiatului Urziceni

 

Related Posts

Sari la conținut