Praznicul Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul – binecuvântare și bucurie pentru parohia noastră

Joi, 20 iulie 2023, biserica „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Municipiul Slobozia și-a sărbătorit ocrotitorul spiritual. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de preoți, sub protia preacucernicului părinte Prof. Constantin Pătrașcu, de la biserica ,,Sfântul Dumitru” – Slobozia. După oficierea Sfintei Liturghii, fericiții ctitori, donatori și binefăcători care au trecut la Domnul, au fost pomeniți după rânduiala Parastasului.

După încheierea actului liturgic, credincioșii au fost binecuvântați de preoții slujitori, primind fiecare în parte un pachet cu hrană caldă. Astfel 200 de pachete au fost oferite enoriașilor prezenți, cu ocazia sărbătoririi hramului lăcașului de cult.

În ajunul sărbătorii, la vremea cuvenită, la invitația clericilor acestei biserici, preacucernicul părinte Laurențiu Cioranu, Protopop de Slobozia, a săvârșit slujba Vecerniei, unită cu Litia.

După slujbă, preacucernicul părinte Paroh Cristian – Ștefan Munteanu și preacucernicul părinte Coslujitor Ioan – Florin Simion, au oferit copiilor de la cele două Case instituționalizate din proximitatea parohiei – Raluca și Cristina, dulciuri și alte bunuri. Tot acum, o persoană aflată în neputință trupească, a fost ajutată cu suma de 2.000  lei, pentru procurarea tratamentului medicamentos.

Dumnezeu să răsplătească dragostea tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui binecuvântat eveniment.

A consemnat preacucernicul părinte Ioan – Florin Simion, preot slujitor al acestei comunități.

Related Posts

Sari la conținut