Din dragoste pentru bunicii noștri

Joi, 3 august 2023, Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Sfântul Ierarh Nicolae” Bucu, prin amabilitatea doamnei Mărioara Micu, a organizat o întâlnire cu seniorii de la Centrul pentru persoane vârstnice „ing. Vadim Rusu” Balaciu, cu scopul de a aduce acestora un cuvânt de mângâiere și încurajare, de a le transmite afecțiune și apreciere. Activitatea face parte din calendarul proiectului educațional „Clubul de vară”, derulat de Protopopiatul Slobozia în perioada vacanței de vară.

Prezent la activitate, părintele protopop Laurențiu Cioranu a transmis persoanelor vârstnice binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor. De asemenea, a încurajat rezidenții să privească partea frumoasă a senectuții, să o valorifice prin mai multă rugăciune, căință și pregătire pentru viața veșnică.

În continuare, elevii, coordonați de doamna profesor Daniela Matei, au transmis bunicilor mesaje de dragoste, empatie și mângâiere, realizând astfel un frumos colaj care le va aminti de această vizită: „Nimic nu este mai frumos ca dragostea și îndrumarea pe care bunicii o oferă!”; „Vă iubim necondiționat!”; „Bunica a spus că darul cel mai mare este să fii sănătos, dar eu cred că darul cel mai mare este să ai o bunică!”; „Bunicii sunt magicienii blânzi ai sufletului nostru!”.

Elevii au participat cu interes la activitate, au înțeles ce înseamnă un centru rezidențial pentru persoane vârstnice și au învățat să aprecieze mai mult persoanele dragi, în special bunicii.

La finalul întâlnirii, copiii au socializat, au servit răcoritoare, fructe și produse de patiserie împreună cu persoanele vârstnice, aducând astfel multă bucurie în sufletul acestora.

Au consemnat Daniela Matei și Anastasia Pătrașcu.

Related Posts

Sari la conținut