Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice sărbătorită alături de seniorii Căminului pentru persoane vârstnice „ing. Vadim Rusu” din Balaciu

 

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, Protopopiatul Slobozia în colaborare cu membrii ai Grupului de cateheză „Biserica albastră”, coordonați de părintele Clementin Matache, în prezența părintelui protopop Laurențiu Cioranu, a părintelui Ion Costache, responsabil cu catehizarea, a doamnei director Micu Marioara, a organizat vineri, 29 septembrie 2023, o activitate dedicată seniorilor de la Căminul pentru persoane vârstnice „ing. Vadim Rusu” din Balaciu.

Pentru început, părintele protopop Laurențiu Cioranu a transmis celor prezenți părintești binecuvântări din partea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor și a îndemnat persoanelor vârstnice să se roage neîncetat Maicii Domnului, ocrotitoarea noastră a tuturor.

Întâlnirea a continuat cu un program artistic deosebit, susținut de tinerii din Grupul de cateheză al Parohiei Amara II, care a adus multe zâmbete pe chipul seniorilor. Cu bucurie în suflet, ne-au relatat că împreună cu noi au retrăit perioada tinereții, au cântat, au dansat și ne-au rugat să venim să-i mai vizităm.

La final, Protopopiatul Slobozia, în urma colaborării cu doamnele din Comitetul Parohial al Bisericii „Sfântul Dumitru” Slobozia și al Parohiei Amara II, a oferit tuturor participanților produse de patiserie, realizate după rețete învățate tot de la bunici și păstrate cu recunoștință, fructe, iconițe, îmbrățișări și gânduri bune din partea reprezentanților tinerei generații.

Persoanele vârstnice au mulțumit pentru vizită și timpul acordat!

La mulți și binecuvântați ani!

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social al Protopopiatului Slobozia

 

 

 

Related Posts

Sari la conținut