Deschidere Centru ,,Next Generation” din Mărculești

Asociația „Samarineni în comunitate” în parteneriat cu Parohia Mărculești, Primăria Mărculești și Școala Gimnazială ,,Alexandru Rădulescu” din Mărculești derulează în perioada octombrie 2023 – iunie  2024 un  proiect de tip after school, finanțat de Primăria Mărculești.

În data de 12 octombrie 2023, a avut loc deschiderea proiectului care a debutat cu câteva aspecte din cadrul activităților desfășurate și anume: un scurt recital vocal susținut de copiii din clasele primare și aspecte din cadrul activităților de creație, pictură, cusături și țesături susținute de elevii din clasele gimnaziale îndrumați de voluntari vârstnici.

În cadrul proiectului se vor desfășura activități educative și recreativ – educative pentru copii, activități de educație igienico – sanitară pentru 40 de copii din clasele primare și gimnaziale.

Cu această ocazie cei 40 de beneficiari au primit vizita reprezentanților Asociației, autorităților locale, Parohiei Mărculești, Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, Școlii Gimnaziale ,,Alexandru Rădulescu”, Fundației Regale Margareta a României, voluntarilor și colaboratorilor care au amintit de importanța rolului educației ca factor important al formării noastre, fiecare individ educat adăugând un plus de valoare societății.

Acțiunea s-a încheiat cu o consfătuire cu toți invitații în cadrul proiectului DOORS finanțat prin programul Active Citizens Fund România, de către  Fundația Regală Margareta a României care a susținut această deschidere.

Acțiunea dedicată elevilor și tuturor cadrelor didactice s-a încheiat cu oferirea de  rechizite pentru toți copii prezenți  în cadrul proiectului.

       A consemnat Preot Banică Angelo, Parohia Mărculești, Protopopiatul Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut