Pelerini din Parohia Mărculeşti la Mănăstirile din Dobrogea

În data de 09 octombrie 2023 enoriaşii Parohiei ,,Sfântul Ierarh Nicolae” din Mărculeşti, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, au poposit pe meleaguri Dobrogene la mai multe Mănăstiri și anume: Mănăstirea ,,Peștera Sfântului Andrei”, Mănăstirea ,,Sfântul Ioan Botezătorul” de la Lipniţa, Mănăstirea Dervent, iar la finalul pelerinajului au poposit la Mănăstirea ,,Sfinții Voievozi” din Slobozia, unde s-au rugat la Sfânta Icoană Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Sihăstria Râșcăi.

În aceste pelerinaje, credincioşii au avut ocazia de a se bucura duhovniceşte şi de a-şi îmbogăţi cunoştinţele cu privire la râvna de care au dat dovadă Sfinţii Martiri în această viaţă trecătoare şi care acum au devenit modele vrednice de urmat şi moştenitori în Împărăţia Cerurilor. Pelerinii s-au rugat în Peștera Sfântului Andrei, unde au fost binecuvântați cu rugăciuni pentru sănătate și călătorie, la Mănăstirea ,,Sfântul Ioan Botezătorul” de la Lipniţa, unde au avut bucuria de a se închina la racla cu o părticică din lemnul Sfintei Cruci, iar la Mănăstirea Dervent s-au rugat la Sfânta Cruce care aduce vindecări sufletești și trupești.

Așadar, a fost un prilej de îmbogățire spirituală, de comuniune și comunicare, de relaxare și liniște sufletească, arătând că trebuie să obținem mântuirea în această viață prin ascultarea de poruncile Bisericii. Grupul de credincioşi a fost însoţit de Preacucernicul Părinte Angelo Bănică.

A consemnat Preot Paroh Angelo Bănică, Parohia Mărculești, Protopopiatul Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut