Campania „Săptămâna legumelor și a fructelor donate” în Protopopiatul Slobozia

În perioada 20 – 24 noiembrie 2023, s-a desfășurat la nivel național Campania „Săptămâna legumelor și a fructelor donate” în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC).

Astfel, fiind și în timpul Postului Nașterii Domnului, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Școala Gimnazială „Sfântul Andrei” din municipiu și Școala Gimnazială „Sfântul Ierarh Nicolae” Bucu, prin implicarea cadrelor didactice, elevilor și părinților, a desfășurat mai multe acțiuni filantropice:

  • Miercuri, 22 noiembrie 2023, elevii din clasa a II-a B, coordonați de domnișoara învățător Curelea-Simionescu Elena și domnul profesor de religie Adin Diaconescu, au realizat o colectă de fructe și legume pe care le-au oferit familiilor beneficiare ale Serviciului Social acreditat al Protopopiatului Slobozia, „Serviciul social acordat în comunitate, destinat persoanelor adulte”. Prezent la întâlnire, părintele secretar Daniel Ferbințeanu i-a felicitat pe cei mici pentru fapta bună și i-a îndemnat să rămână la fel de generoși și atunci când vor deveni persoane adulte.
  • Joi, 23 noiembrie 2023, elevii Școlii Gimnaziale „Sf. Ier. Nicolae” Bucu, coordonați de doamna profesor de religie Daniela Matei și de doamna învățător Malvina Adam, au oferit pachete cu fructe, legume, conserve și alimente, familiilor cu venituri mici din Bucu.
  • Joi, 23 noiembrie 2023, asistentul social Anastasia Pătrașcu împreună cu părintele Gabriel Ștefănescu s-au întâlnit cu doamna învățător Simona Gavrilă, coordonator SNAC la nivelul Școlii Gimnaziale „Sf. Andrei” Slobozia și au ridicat numeroase pachete cu fructe și legume pe care le-au distribuit către familii cu venituri reduse și către copiii de la Centrul de zi și Căsuțele de tip familial din Slobozia: „Marian”, „Raluca” și „Cristina”.

Beneficiarii acestor acțiuni au fost impresionați și au mulțumit pentru implicare și dăruire, iar elevii au învățat să fie responsabili și atenți la nevoile celor din jur și să se implice în viața comunității. Orice faptă bună este răsplătită de Dumnezeu, în primul rând, cu multă bucurie și mulțumire sufletească.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social al Protopopiatului Slobozia

Related Posts

Sari la conținut