Bucuria Crăciunului pentru cei mici, dar și pentru cei mari, în Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” – Slobozia

Cu binecuvântarea și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, slujitorii Sfintelor Altare au coborât de la amvon în casele creștinilor pentru a aduce vestea cea bună a Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

La parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, din municipiul Slobozia, județul Ialomița, preacucernicii preoți Valentin Turcu, Ionuț Butu și Nicușor-Florinel Obretin,  pe lângă activitatea duhovnicească de la Sfântul Altar, în perioada premergătoare Crăciunului, până în Ajun, au desfășurat și o bogată activitate social-filantropică, oferind daruri atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

În cadrul parteneriatului Biserică-Școală, preșcolarii de la Grădinița cu program Prelungit „Dumbrava Minunată”, din Slobozia, coordonați de doamnele educatoare Lenuța Mihalache și Svetlana Aurora Lupu și elevii clasei a II-a B, de la Școala Gimnazială  „Sfântul Andrei”, din Slobozia, coordonați de domnul profesor de religie Adin Iancu Diaconescu și de doamna învățătoare Elena Curelea Simionescu, au primit Taina Sfintei Împărtășanii și au interpretat colinde. În cadrul aceluiași parteneriat, elevii clasei I B, coordonați de doamna învățătoare Mihaela Evelina Filipoiu, de la Școala Gimnazială „Sfântul Andrei”, din Slobozia, precum și elevii claselor a IX-a F, coordonați de doamna dirigintă Ramona Ruginescu, a X-a C, coordonați de doamna dirigintă Tita Lăutărescu și a X-a E, coordonați de doamna dirigintă Elena Niță, de la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, din Slobozia, au contribuit cu daruri pentru persoanele aflate în dificultate, făcând, astfel, sărbătorile mai frumoase.

Beneficiarii acestei rodnice activități au fost copiii și persoanele vârstnice sau singure din cadrul parohiei. Ca în fiecare an, au fost vizitați și copiii aflați în grija părinților adoptivi de la centrele de asistență de tip familial „Casa Alexandra” și „Casa Marian”, din municipiul Slobozia, care au fost cei mai bucuroși.

 

 

A consemnat părintele Ionuț Butu, preot la parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, din municipiul Slobozia, județul Ialomița

Related Posts

Sari la conținut