Dăruind vei dobândi: Elevii din Amara colaborează cu Biserica într-un proiect de voluntariat de Crăciun

Perioada sărbătorilor de iarnă este adesea caracterizată de gesturi de bunătate, compasiune și generozitate. Pe măsură ce sezonul festiv a acoperit întreaga lume și a adus cu el sentimente de căldură și bucurie, elevii Școlii Gimnaziale ,,George Vâlsan” din Amara s-au unit într-o colaborare remarcabilă cu Protopopiatul Slobozia și Biserica ,,Sfântul Nicolae’’ – Amara I, pornind într-o călătorie semnificativă pentru a da viață adevăratului spirit al Crăciunului, pentru a răspândi iubire și bunăvoință către cei aflați în nevoie.

Parteneriatul dintre Școala Gimnazială ,,George Vâlsan”, Protopopiatul Slobozia și Biserica ,,Sfântul Nicolae” a avut ca scop canalizarea entuziasmului și energiei elevilor în activități care să ajute pe cei mai puțin norocoși în perioada Crăciunului, cele trei instituții înțelegând valoarea serviciului comunitar, în special în momente în care oamenii aspiră cel mai mult la compasiune și unitate.

Astfel, în perioada 6 – 22 decembrie, un grup de tineri voluntari pasionați, coordonați de domnul profesor de religie, Adin Diaconescu, doamnele învățătoare: Ramona Mușat, Maria Mateescu, Gabriela Nicolae, Diana Hangu, și cu sprijinul deosebit al părintelui Cristi Gavrilă, preot paroh al Parohiei „Sfântul Nicolae” – Amara I – cunoscută pentru angajamentul său în serviciul comunității – au organizat o serie de activități menite să aibă un impact în viețile celor aflați în nevoie. Eforturile comune au dat naștere unei serii de activități de voluntariat, printre care amintim:

– Campanie de colectare a alimentelor și a hainelor: Elevii au amplasat în școală puncte de colectare a alimentelor și a obiectelor vestimentare și au colaborat cu membrii comunității, consiliul școlar al elevilor, cadrele didactice ale școlii, în vederea colectării unui număr considerabil de pachete;

– Campanie de colectare a jucăriilor și cărților. Înțelegând importanța educației și a jocului în dezvoltarea armonioasă a copiilor, elevii au organizat o campanie de colectare de jucării și cărți pentru copii;

– Realizare decorațiuni și felicitări. Elevii și-au adus creativitatea în prim-plan, creând decorațiuni și felicitări personalizate, din dorința ca pachete oferite cadou să fie însoțite de mesaje pline de căldură sufletească.

Proiectul a culminat cu distribuirea unui număr de 15 pachete cu alimente și 60 pachete cu obiecte vestimentare, jucării și cărți în cadrul slujbei de Crăciun, iar zâmbetele persoanelor care au primit pachetele cadou au fost dovezi ale reușitei acestei inițiative.

Colaborarea dintre Școala Gimnazială ,,George Vâlsan”, Protopopiatul Slobozia și Biserica ,,Sfântul Nicolae” în timpul sezonului de Crăciun a demonstrat puterea voluntariatului și incredibilul potențial al inimilor tinere, având un impact profund asupra comunității. Evenimentul nu numai că a oferit sprijin tangibil celor care se confruntă cu provocări în timpul sezonului sărbătorilor, dar a și cultivat un sentiment de unitate printre membrii comunității, a evidențiat puterea colaborării între diferite grupuri și ne-a arătat că cele mai magice momente sunt create atunci când oamenii se unesc din dorința de a avea un impact pozitiv asupra vieților celorlalți.

Prin acest proiect de voluntariat, elevii au reușit să răspândească un sentiment de căldură și iubire în întreaga lor comunitate locală, amintind tuturor că cel mai prețios dar al Crăciunului este actul de a dărui.

A consemnat învățător Ramona Mușat.

Related Posts

Sari la conținut