Daruri alese oferite de slujitorii parohiei Sfântul Proroc Ilie din Slobozia, celor nevoiași și suferinzi, în Postul Crăciunului, 2023

Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae și a Nașterii Domnului în biserica noastră.

 

Dumnezeu Cel Milostiv a împlinit și în postul acesta, al Nașterii Domnului, anul 2023,  rugăciunile celor aflați în multele nevoi. Astfel, PC Pr. Ioan – Florin Simion, slujitor al Parohiei ,,Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Municipiul Slobozia, a coordonat o activitate socială bogată, pentru a veni în ajutorul mai multor familii nevoiașe și suferinde din parohie, care participă activ la slujbele săvârșite și Îl laudă pe Dumnezeu prin faptele lor.

Prin urmare, aproximativ 160 de familii au răspuns afirmativ acestui demers, așa încât, în timpul acestei perioade de rugăciune, șase persoane aflate în suferință, au fost ajutate cu bani, pentru procurarea tratamentului medicamentos sau efectuarea unor analize. În ajunul Crăciunului, slujitorii bisericii s-au deplasat la casele celor 5 familii aflate în evidență, cu posibilități materiale reduse și le-au oferit pachete consistente cu alimente neperisabile, necesare mesei. Tot atunci, ajutătorii sfântului lăcaș s-au bucurat și ei de dragostea enoriașilor darnici, iar copiii de la Casa de tip familial ,,Vila Raluca”, aflată în proximitatea bisericii noastre, au primit alimente neperisabile.

Pentru ca dragostea să fie arătată în mod concret, de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, precum și în ziua Nașterii Domnului, toți copiii prezenți la slujbă (și de la Casele de tip familial – Vila Raluca și Vila Cristina), au primit pachete cu dulciuri, într-un număr foarte mare (peste 200), iar credincioșii adulți, câte o ciocolată. În apropierea slăvitului praznic, copiii de la Grădinița ,,Dexter Academy”, cei de la Liceul de Arte ,,Ionel Perlea”, cu care parohia noastră are încheiat un parteneriat activ, precum și cei de la Grădinița ,,Dumbrava Minunată”, au interpretat colinde în sfânta biserică, fiind răsplătiți după cum se cuvine.

Anul acesta, după oficierea Sfintei Liturghii, duminică, 17 decembrie 2023, slujitorii bisericii au săvârșit slujba de sfințire  a unei Sfinte Evanghelii și a altor două cruci de binecuvântare, cu postament, oferite de o familie binecredicioasă, după care tradiționalul brad de Crăciun, a fost împodobit de copiii prezenți la slujbă.

Valoarea apreciată a întregii colecte este de 24.955 lei.

Dumnezeu să socotească faptele cele bune ale tuturor, în Împărăția Sa cea Cerească.

A consemnat PC Pr. Ioan – Florin Simion.

Related Posts

Sari la conținut