15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale

Luni, 15 ianuarie 2024, sub egida Zilei Culturii Naționale și aniversării a 174 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu, la Biblioteca Liceului Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” – structura „Mihai Eminescu, elevii, coordonați de doamna bibliotecar Cioranu Cristina Iuliana, au participat la activitatea cu tema „15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale”.

Pentru început, părintele protopop Laurențiu Cioranu a transmis celor prezenți date despre activitatea lui Mihai Eminescu, îndemnându-i să citească cât mai mult, să fie ascultători și să se bucure de natură, precum făcea Mihai Eminescu care iubea nespus creația lui Dumnezeu. De asemenea, a transmis arhierești binecuvântări și urarea de „La mulți ani!” instituției ce poartă numele poetului neamului românesc.

Activitatea a continuat cu prezentarea doamnei Geantă Maria, profesor de limba română în cadrul Liceului, care a vorbit copiilor despre viața și personalitatea marelui poet, despre dragostea lui pentru literatură, dar și pentru alte domenii, despre faptul că Mihai Eminescu a devenit poet universal datorită operei sale vaste și originale. Mihai Eminescu a fost o personalitate copleșitoare, care a impresionat prin inteligență, memorie, curiozitate intelectuală, cultura de nivel european, bogăția și farmecul limbajului. „Fără Eminescu am fi altfel și mai săraci”, spune Tudor Vianu.

Întâlnirea s-a încheiat cu partea practică, audiția de poezii, melodii eminesciene și completarea de fișe adaptate temei.

Pentru strădania lor, tinerii au fost răsplătiți cu bomboane de către Protopopiatul Slobozia, iar din partea doamnei bibliotecar au primit semne de carte pe care să le folosească în activitatea lor.

Această manifestare culturală desfășurată cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a fost rodul parteneriatului dintre Protopopiatul Slobozia și Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza”, reprezentat de domnul Director Profesor Neagu Vasile.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social al Protopopiatului Slobozia

Related Posts

Sari la conținut