„Românași în sărbătoare” – activitate dedicată Unirii Principatelor Române în Protopopiatul Slobozia

      Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit „Piticot” din municipiu a organizat marți, 23 ianuarie 2024, o activitate dedicată Unirii Principatelor Române (Mica Unire).

      Astfel, preotul Bălan Ioan Constantin de la Parohia Gheorghe Doja și asistentul social Anastasia Pătrașcu s-au întâlnit cu preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit „Piticot” din Slobozia, care, după ce au primit informații despre semnificația zilei de 24 ianuarie 1859, ne-au încântat cu dibăcia și priceperea lor. Copiii, susținuți de doamna director Nan Steluța și de doamnele educatoare: Morogan Ana Marina; Cuzeli Alina Thereza; Toma Carmen; State – Titirișcă Alexandra; Paraschiv Florentina; Ene Mădălina; Budu Cosmina Alina; Frangulea Elena; Bocioagă Mihaela; Gheorghe Daniela și Dorobanțu Roxana, au realizat obiecte din lut și păpuși pe linguri de lemn, au pictat, au modelat, lipit și decorat. De asemenea, au ascultat cu drag imnul unirii, poezia „Hora Unirii”, compusă de Vasile Alecsandri.

      Pentru entuziasmul, dăruirea și participarea cu interes la activitate, toți participanții au fost felicitați și îndemnați să își iubească țara și să fie mândri că sunt români.

     A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social al Protopopiatului Slobozia.   

Related Posts

Sari la conținut