Activitate liturgică și filantropică pentru rezidenții Centrului de îngrijire și asistență socială din Slobozia și Căminului pentru persoane vârstnice „ing. Vadim Rusu” din Balaciu

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor și îndrumarea părintelui protopop Laurențiu Cioranu, în perioada 8 – 9 februarie 2024, Protopopiatul Slobozia a desfășurat activitatea liturgică și filantropică, în cadrul căreia preoții au săvârșit Taina Sfântului Maslu pentru persoanele vârstnice din cele două instituții.

      Toți cei prezenți au fost miruiți și binecuvântați pentru sănătatea sufletului și vindecarea trupului. Bolnavul are nevoie de încurajare, înțelegere și mai ales de dragostea celor din jur. La finalul întâlnirilor, Protopopiatul Slobozia a oferit rezidenților produse de panificație.

Aceste acțiuni fac parte din programul organizat de Protopopiatul Slobozia cu prilejul „Anului Omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor”, precum și „Zilei Mondiale a Bolnavului”, pentru a conștientiza problemele de sănătate și a aprecia efortul personalului medical.

Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pe voi!” (Matei 11,28).

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social al Protopopiatului Slobozia

Related Posts

Sari la conținut