„Atenți la nevoile celor suferinzi și nevoiași” Activități filantropice în Protopopiatul Slobozia

În perioada ianuarie – martie 2024, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în toate parohiile din cadrul Protopopiatului Slobozia s-au desfășurat activități filantropice pentru a veni în sprijinul celor suferinzi și nevoiași.

Astfel, cu sprijinul și implicarea consiliului și comitetului parohial, al voluntarilor și colaboratorilor, 1.636 persoane și familii aflate în dificultate au primit pachete cu alimente, dulciuri, fructe, hrană caldă, jucării, îmbrăcăminte, încălțăminte, cărți de rugăciune și iconițe, în valoare totală de 85.679 lei.

De asemenea, 14 persoane aflate în situații de risc medical au primit sprijin financiar în valoare totală de 11.579 lei, pentru procurarea de medicamente, iar 44 persoane au beneficiat de consultații oftalmologice gratuite, în urma colaborării dintre Parohia Căzănești și medici specialiști în domeniu.

În perioada menționată, din grijă pentru bunicii noștri, s-a săvârșit în continuare Taina Sfântului Maslu și au fost rostite rugăciuni pentru sănătatea trupului și vindecarea sufletului beneficiarilor din cele două centre de asistență socială, Centrul de îngrijire și asistență socială din Slobozia, respectiv Căminul pentru persoane vârstnice „ing. Vadim Rusu” din Balaciu.

Prin implicarea preotului capelan, 53 de persoane internate pe secțiile Spitalului Județean de Urgență Slobozia au primit asistență religioasă, fiind încurajate să depășească perioada de suferință prin care trec.

Aceste acțiuni fac parte din programul organizat de Protopopiatul Slobozia cu prilejul „Anului Omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor” și „Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți” și au ca scop mângâierea neputințelor sufletești și trupești ale aproapelui, pentru că: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aşa unora dintre cei mai neînsemnaţi dintre aceşti fraţi ai Mei, Mie Mi-aţi făcut!” (Matei 25, 35 – 40).

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social al Protopopiatului Slobozia

Related Posts

Sari la conținut