Dragoste pentru studiu, frumos și dăruire

Spre bucuria și mulțumirea tuturor celor implicați în procesul de instruire educațională-cadre și elevi deopotrivă, învățământul românesc se bucură de un contact permanent cu medii, culturi și strategii universale și diversificate de studiu prin programele Erasmus+.

Acest program este deja consacrat în Colegiul Național „Mihai Viteazul”, din municipiul Slobozia, județul Ialomița, care, prin munca, devotamentul și interesul doamnei profesoare Gabriela Istrate și a domnului profesor Cătălin Crăciun a prins un contur deosebit, permițând elevilor ialomițeni să participe la stagii de pregătire în afara granițelor, dar și să primească elevi și cadre din alte țări pentru un fructuos schimb de experiențe.

În acest sens, menționăm că în perioada 15-21 aprilie 2024 s-a desfășurat Proiectul Erasmus+ 2023-2-DE03-KA210-SCH-000173564, parteneriat de scurtă durată între Colegiul Național „Mihai Viteazul” și Sabel Realshulle, Nurmberg – Germania și Liceo Virgilio-Redi, Lecce-Italia, unde elevii celor două instituții din afară au vizitat școala noastră, împrejurimile și centrele de interes cultural.

Astfel, în ziua de marți, 16 aprilie 2024 delegația a vizitat Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului”, iar joi, 18 aprilie 2024 Mănăstirea „Sfinții Voievozi”, din municipiul Slobozia, unde s-au prezentat informații privind tradiția spirituală și duhovnicească a locuitorilor din această zonă a țării noastre.

În celelalte zile dedicate acestui parteneriat s-au vizitat instituțiile administrative ale orașului și județului nostru, dar și împrejurimile acestora, elevii și cadrele vizitând puncte de interes turistic din apropiere.

 

A consemnat Pr. Ionuț Butu, profesor de religie la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, din municipiul Slobozia, județul Ialomița

Related Posts

Sari la conținut