Sfințirea Așezământului parohial Sfinții Împărați Constantin și Elena din Smirna

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în ziua de 20 mai 2024, Preacucernicul Părinte Munteanu Cristian Ștefan, consilier eparhial a slujit, împreună cu preoții din cercul pastoral nr. 9, Sfânta Taină a Maslului. În cuvântul de învățătură a amintit de binefacerile pe care le primim de la Dumnezeu prin ungerea cu untdelemn sfințit dar și prin cele șapte rugăciuni și pericope evanghelice citite.

La ceas de vecernie, preacucernicul părinte Turcu Valentin, inspector eparhial, a  săvârșit, în sobor, slujba Aghiasmei celei mici, stropind cu apă sfințită și ungând cu untdelemn sfințit noul Așezămant parohial cu hramul Sfinții Împărați Constantin și Elena.

Preacucernicul părinte paroh Ion Marian a adus cuvânt de mulțumire Preasfințitului Părinte VINCENȚIU pentru purtarea de grijă și binecuvântarea adusă, domnului primar Stroe Vasile și  Consiliului Local precum și domnului inginer Georgescu Adrian împreună cu obștea satului pentru ajutorul și mărinimia de care au dat dovadă, ajutând la construirea așezământului parohial.

A consemnat părintele paroh Ion Marian.

Related Posts

Sari la conținut