Cerc catehetic la Parohia Munteni Buzău – Protopopiatul Slobozia

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, luni, 03 Iunie 2024, în biserica parohiei Munteni Buzău, cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” s-a desfășurat cateheza ,,Sărbătorile creștine – bucurii duhovnicești”, în cadrul Cercului Pastoral numărul 4 al Protopopiatului Slobozia.

Elevii Școlii Gimnaziale „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Munten Buzău, însoțiți de părintele profesor Popescu George, au participat activ la desfășurarea orei de cateheză în cadrul căreia copiii au învățat însemnătatea sărbătorilor religioase și au extras învățături morale de mare folos pentru fiecare credincios. De asemenea, în cadrul catehezei, copiii au prezentat referate despre sărbătorile creștine.

Din partea Protopopiatului Slobozia a participat Preacucernicul Părinte Protopop  Cioranu Laurențiu, însoțit de părintele responsabil al biroului de catehizare  Pr. Costache Ion.

În încheiere, Părintele Protopop a ținut un cuvânt de învățătură și a transmis binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor,  apoi i-a felicitat pe copii și pe cei implicați în frumoasa activitate.

Părintele Paroh Ardeleanu Gheorghe a mulțumit tuturor pentru faptul că au răspuns invitației de a participa la această cateheză, părintelui profesor pentru implicarea în organizarea și desfășurarea orei de cateheză și a îndemnat copiii să frecventeze în continuare biserica, lăudându-i pentru cunoștințele etalate.

A consemnat preacucernicul părinte Costache Ion, responsabil al Biroului de Catehizare din cadrul Protopopiatului Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut