Vernisajul Expoziției – Concurs de Artă Plastică pentru Preșcolari „Înălțarea lui Hristos” și premierea câștigătorilor

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, miercuri, 12 iunie 2024, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădiniţa cu Program Prelungit „Piticot” din municipiu, Centrul Cultural „Ionel Perlea” Ialomița, Direcția Educație, Cultură și Tineret Slobozia, Inspectoratul Școlar Județean Ialomița și Primăria Slobozia a desfășurat ediția a XVI-a a Expoziției – Concurs de Artă Plastică pentru Preșcolari „Înălţarea lui Hristos”.

 

Vernisajul a avut loc în holul Centrului Cultural, în prezenţa Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a Preacuviosului Părinte Vicar Rafail Mîț, a părintelui protopop Laurențiu Cioranu, a părintelui director Cătălin Stanciu, a doamnei manager Clementina Tudor, a cadrelor didactice, părinţilor şi bineînţeles a copiilor.

 

Tema expoziției a fost „Sărbătoarea Înălțării Domnului” și a avut două secțiuni: Pictură și Colaj, pe trei categorii de vârstă: 3-4 ani, 4-5 ani și 5-6 ani.

 

Evenimentul, prezentat de doamna Clementina Tudor, s-a deschis cu un frumos moment artistic susținut de Grupul vocal „MELO – PITICOT” al Grădiniţei cu Program Prelungit „Piticot”, coordonat de domnișoara Iulia Rafaela Giurgi. Apoi, a continuat cu un cuvânt al Preasfințitului Părinte Vincențiu, care a felicitat toți copiii și pe îndrumătorii acestora pentru lucrările realizate. Au fost adresate mulțumiri Preasfinției Sale pentru desemnarea câștigătorului Premiului Special, dar și doamnelor Marcela Smeianu, Mihaela Leuștean, Clementina Tudor, Andreea Moise, precum și părintelui protopop, pentru jurizarea lucrărilor participante.

 

Preasfinția Sa a oferit câştigătorilor diplome, cărți de rugăciune și cruciulițe, din partea Protopopiatului Slobozia, precum şi cadouri, din partea Direcției Educație, Cultură și Tineret Slobozia.

 

Protopopiatul Slobozia și Grădiniţa cu Program Prelungit „Piticot” Slobozia mulţumesc tuturor celor implicaţi şi felicită în mod deosebit pe micii artişti, care prin lucrările realizate cu mult talent și dăruire au vestit Marele Praznic al Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos.

 

A consemnat Anastasia Pătraşcu, asistent social al Protopopiatului Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut