Ziua Drapelului Naţional sărbătorită în Municipiul Slobozia

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, miercuri, 26 iunie 2024, Preacuviosul Părinte Vicar Rafail Mîț și Preacucernicul Părinte Protopop Laurențiu Cioranu au participat la manifestările religios-militare, în cadrul cărora au binecuvântat Drapelul Naţional, care apoi a fost arborat în mod solemn.

La această ceremonie, organizată de Instituția Prefectului – Județul Ialomița, Consiliul Județean Ialomița, Garnizoana Slobozia și Primăria Municipiului Slobozia, care a avut loc în Piața Revoluției din Municipiul Slobozia, au participat autorităţi locale şi judeţene.

Drapelul nostru a fost decretat prima oară ca simbol național de Guvernul revoluționar provizoriu din Țara Românească în data de 14 iunie 1848 (26 iunie conform calendarului nerevizuit), având înscrisă pe el deviza „Dreptate – Frăție”.

A fost sfințit a doua zi în cadrul Marii Adunări Naționale de pe Câmpul Filaretului, numit de atunci înainte Câmpia Libertății.

Potrivit art. 12 al Constituției României, drapelul reprezintă unul dintre simbolurile noastre naționale, alături de Ziua Națională, Imnul Național, Stema și Sigiliul Țării.

Related Posts

Sari la conținut