ARTICOLE
MAY
17
FRI

Ședința administrativă lunară în Protopopiatul Slobozia

Categoria Noutăți    |     21:01

Ședința administrativă lunară în Protopopiatul Slobozia

Marți, 14 mai 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a avut loc ședința administrativă lunară a preoților din cadrul Protopopiatului Slobozia.


           Din partea Centrului Eparhial a prezidat ședința Preacucernicul Părinte Consilier Laurențiu Mititelu, transmițând celor prezenți informații actualizate care au scopul de a spori activitatea pastoral-misionară a preacucernicilor părinți în cadrul comunităților religioase pe care le păstoresc.


  Preacucernicul Părinte Ionuț Dumitru, preot paroh la Parohia Orboiești a susținut referatul cu tema: „Legătura dintre Biserică și școală de-a lungul timpului”, subiect inclus în tematica Anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) în Patriarhia Română.


Preacucernicul Părinte Protopop Ionuț Butu, preluând cuvântul, a prezentat o serie de măsuri și propuneri care au rolul de a eficientiza misiunea preotului în parohie.


În încheiere a fost preaslăvită în rugăciune Maica Domnului, preacucernicii părinți intonând împreună cântarea „Luminează-te, luminează-te, noule Ierusalime!”.


A consemnat Diaconescu Iancu-Adin.