ARTICOLE
JUL
15
MON

Pelerini Ialomițeni în Ardeal

Categoria Noutăți    |     16:56

Pelerini Ialomițeni în Ardeal

Galerie foto

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, 14 credincioși ai Parohiei Scânteia, au participat la un pelerinaj fiind vizitate mănăstirile din Ardeal și Maramureș în perioada 8-11 iulie 2019.

În prima zi au fost vizitate următoarele obiective: Mănăstirea Curtea de Argeș, unde grupul de pelerini s-a putut închina la Moaștele Sfintei Filofteia, Mănăstirea Turnu Roșu, dar și Catedrala Încoronării din Alba Iulia.

În a doua zi au fost vizitate: Râpa robilor și monumentul dedicat martirilor de la Aiud, Mănăstirea Dumbrava, Mănăstirea Mihai Voda, unde credincioșii s-au putut închina la mormântul lui Mihai Viteazul, Salina Turda, un prilej de relaxare și mai ales de distracție pentru copiii participanți la acest pelerinaj, Mănăstirea Nicula, dar și Mănăstirea Rohia.

În cea de-a treia zi au fost vizitate: Mănăstirea Săpânța Peri, unde se află cea mai înaltă Biserică de lemn din Europa, Cimitirul Vesel din Săpânța, Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighetu Marmației, Mănăstirea Bârsana, Mănăstirea Strâmtura, unde credincioșii au avut prilejul de a vedea atelierele în care sculptează porțile specifice zonei Maramureșului dar și pe cel  în care sunt realizate icoanele pe sticlă de către copiii veniți la această Mănăstire pe perioada vacanței de vară, Mănăstirea Botiza, Mănăstirea Ieud și Mănăstirea Dragomirești.

În ultima zi a pelerinajului au fost vizitate Mănăstirea „Sfântul Dimitrie” Sighișoara și Mănăstirea Ghighiu.

Credincioșii au rămas plăcut impresionați de frumusețea și încărcătura duhovnicească a locurilor vizitate, întărindu-și credința și atașamentul față de valorile spirituale ale Ortodoxiei.

A consemnat preot Paroh Gheorghe Mirel-Mircea, Parohia Scânteia.