ARTICOLE
AUG
19
MON

Ziua comunei – „Dor de Perieți”

Categoria Noutăți    |     22:51

Ziua comunei – „Dor de Perieți”

Galerie foto

În data de 15 august 2019, când sărbătorim „Adormirea Maicii Domnului”, și credincioșii din comuna Perieți au sărbătorit cu mare bucurie, cu mic, cu mare, ziua comunei lor.

În deschiderea evenimentului, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, preoții Arzoiu Constantin-Ion, Negoiță Dante-Marius și Costache Ion au săvârșit o slujbă de mulțumire pentru binefacerile primite de la Preabunul Dumnezeu de locuitorii comunei Perieți.

După sfânta slujbă, câțiva copii, coordonați de părintele Costache Ion de la parohia Misleanu, au interpretat cântece tradiționale. Domnul primar, Merlea Sile-Adrian, le-a oferit daruri pentru osteneala lor. Părintele Costache Ion, datorită faptului că la parohia Misleanu este hramul  ,,Adormirea Maicii Domnului”, a oferit domnului primar și consilierilor locali câte o carte de rugăciuni și o icoană cu Maica Domnului.

Domnul primar a dăruit preoților prezenți câte o diplomă de recunoștință. Pe parcursul festivității a oferit diplome pentru soții care au împlinit 50 de ani de la căsătorie, profesorilor pensionari, tinerilor sportivi, elevilor și studenților cu merite deosebite la învățătură și altor persoane. De asemenea, cei prezenți au primit din partea primăriei iconițe cu Maica Domnului.

La această sărbătoare au fost invitați mai mulți cântăreți de muzică populară  și ușoară care prin cântecele lor i-au bucurat pe cei prezenți, copii, tineri și vârstnici. La final au fost date artificii, care au făcut ca sărbătoarea să aibă o încheiere frumoasă.

A existat o relație frumoasă de colaborare între slujitorii Domnului și reprezentanții conducerii locale și nădăjduim ca pe viitor să fie din ce în ce mai bună.

Putem să spunem că domnul primar, cât și consilierii locali s-au ostenit pentru ca sărbătoarea comunei Perieți să fie o reușită și să îi unească pe cetățenii comunei într-un gând bun.

,,Bucură-te, cea plină de har, care întru Adormirea ta nu ne lași pe noi!”

A consemnat preot paroh Arzoiu Constantin-Ion.