ARTICOLE
SEP
11
WED

Deschiderea anului nou școlar în Penitenciarul Slobozia

Categoria Noutăți    |     11:30

Deschiderea anului nou școlar în Penitenciarul Slobozia

Galerie foto

        Luni, 09 septembrie 2019, cu ocazia deschiderii noului an școlar, a avut loc în Penitenciarul Slobozia o slujbă de Te Deum, oficiată în Sala de festivități, la care au participat persoane private de libertate înscrise la cursurile de școlarizare 2019-2020, Doamna Profesor Carmen IONESCU, director al Școlii Gimnaziale „Gheorghe Lazăr”- Slobozia, cadre didactice și reprezentanți ai penitenciarului.

          Pentru cursurile școlare 2019-2020 au fost selecționate, pe baza recomandărilor specialiștilor din cadrul Biroului Educație, 49 persoane private de libertate, care au avut ca nevoie educațională identificată continuarea studiilor gimnaziale și  liceale. Astfel, pentru clasele I-VIII au fost înscrise 39 persoane private de libertate, iar pentru clasa a IX-a, 10 persoane private de libertate.

           Conform protocoalelor de colaborare, cursurile școlare în Penitenciarul Slobozia sunt desfășurate de cadre didactice aparținând Școlii Gimnaziale „Gheorghe Lazăr” și Liceului tehnologic „Mihai Eminescu”, în spații special amenajate, cu respectarea normelor de pază și supraveghere.

            A consemnat preot capelan Vasile Gabriel.