ARTICOLE
SEP
11
WED

Ședința lunară administrativă în Protoieria Slobozia

Categoria Noutăți    |     11:32

Ședința lunară administrativă în Protoieria Slobozia

Galerie foto

            Marți, 10 septembrie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în cadrul Protopopiatului Slobozia s-a desfășurat ședința administrativă lunară.

            Preacucernicul Părinte Consilier Ioan Florin Simion a prezidat ședința, iar după rostirea rugăciunii de început, preacucernicia sa a transmis din partea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu un cuvânt de mulțumire adresat la încheierea mandatului de protopop al Protopopiatului Slobozia a Preacucernicului Părinte Ionuț Butu pentru toată activitatea pe care acesta a desfășurat-o în cadrul protoieriei.

            În continuarea ședinței, Preacucernicul Părinte Consilier Ioan Florin Simion a dat citire Deciziei de numire în funcția de protopop de Slobozia a Preacucernicului Părinte Laurențiu Cioranu, preot paroh la Parohia Fundata și până la începutul lunii septembrie, secretarul Protopopiatului Slobozia. Preacucernicului Părinte Laurențiu Cioranu i-a fost înmânat toiagul de protopop de către reprezentantul Centrului Eparhial, ca simbol al misiunii pe care preacucernicia sa a primit-o.

            Preacucernicul Părinte Protopop Laurențiu Cioranu, mulțumind pentru părinteasca purtare de grijă pe care Preasfințitul Părinte Episcop Vincețiu i-o poartă, i-a încredințat totodată pe cei prezenți de toată disponibilitatea spre o colaborare în vederea sporirii vieții duhovnicești și a acțiunilor pastorale, misionare, sociale și educativ – religioase în cadrul parohiilor din cuprinsul Protopopiatului Slobozia.

            Mai departe, în cadrul adunării preoțești, Preacucernicul Părinte Daniel Ferbințeanu de la Parohia Ograda a dat citire referatului Rolul preotului în salvarea satului românesc.

            Ședința a continuat cu prezentarea unei serii de informări care au scopul de a eficientiza misiunea preoților în parohiile pe care le păstoresc.

            După ce a fost înălțată o rugăciune Maicii Domnului, toți cei prezenți au realizat o fotografie de grup.

            A consemnat Diaconescu Iancu Adin.