ARTICOLE
SEP
18
WED

O altfel de oră de religie în Parohia Sfântul Ierarh Nicolae din Ciulnița

Categoria Noutăți    |     12:37

O altfel de oră de religie în Parohia Sfântul Ierarh Nicolae din Ciulnița

Galerie foto

Vineri, 13 septembrie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul SLoboziei și Călărașilor, Parohia Sfântul Ierarh Nicolae din Ciulnița a fost gazda unei ore de religie deosebite, lecție susținută de Preacucernicul Părinte Felician Gheorghe Lungu, paroh al comunității și profesor la școala din localitate.

În prezența Preacucernicului Părinte Protopop Laurențiu Cioranu, a preoților colegi din cadrul Cercului pastoral numărul 2 și a unui grup de credincioși, elevii clasei a VIII-a de la Școala Gimnazială Ciulnița au participat activ la susținerea catehezei demonstrative intitulate Despre Înălțarea Sfintei Cruci.

În cadrul acestei prelegeri, Preacucernicul Părinte Felician Gheorghe Lungu, profesor diriginte al elevilor prezenți, a captivat atenția auditoriului prin complexa și bogata prezentare privind istoria, simbolismul și importanța Sfintei Cruci. Elevii, familiarizați cu mediul eclesial și puternic implicați în viața parohiei, s-au implicat activ, oferind răspunsuri și adresând întrebări părintelui profesor.

În încheiere, Preacucernicul Părinte Protopop Laurențiu Cioranu i-a felicitat pe elevi pentru participare și în special pentru modul exemplar în care se prezintă și acționează în comunitate, îndemnându-i să păstreze și să cultive valorile pe care aceștia le-au primit de la bunici, părinți și profesori.

Prin strădania doamnelor din Comitetul parohial, toți cei prezenți au fost recompensați la sfârșitul acțiunii cu produse pregătite special pentru acest moment.

A consemnat Diaconescu Iancu Adin, responsabilul Biroului de catehizare parohială.