ARTICOLE
OCT
01
TUE

Biserica, spitalul sufletelor. Rugăciune în comuniune a preoților din Cercul pastoral Nr. 1 al Protopopiatului Slobozia

Categoria Noutăți    |     21:28

Biserica, spitalul sufletelor. Rugăciune în comuniune a preoților din Cercul pastoral Nr. 1 al Protopopiatului Slobozia

Galerie foto

Vineri, 27 septembrie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, preoții din cadrul Cercului pastoral numărul 1 al Protopopiatului Slobozia au săvârșit, la invitația Preacucernicului Părinte Gheorghe Pascu,  Taina Sfântului Maslu la biserica având hramul Sfântul Pantelimon, capelă a Spitalului Județean Slobozia.

Sub protia Preacucernicului Părinte Protopop Laurențiu Cioranu, soborul preoților a înălțat rugăciuni Doctorului sufletelor și al trupurilor, cerând de la Acesta vindecarea neputințelor trupești și sufletești ale tuturor celor prezenți, dar și ale celor pe care aceștia îi poartă permanent în gândurile și inimile lor.

Prin săvârșirea Tainei Sfântului Maslu în cadrul acestui sfânt locaș, capelă a Spitalului Județean Slobozia, a fost reafirmată importanța curățirii sufletești, condiție esențială în tămăduirea suferinzilor. Biserica și instituțiile medicale conlucrează, ambele veghează la dobândirea sau redobândirea stării de sănătate sufletească și trupească, amintind că și pe teritoriul țării noastre primele bolnițe, centre de îngrijire de îngrijire a bolnavilor, au apărut în cadrul Bisericii.

În cuvântul de învățătura rostit la sfârșitul slujbei s-a menționat importanța majoră pe care satul românesc a avut-o și pe care încă o mai are în dezvoltarea și păstrarea valorilor autentice românești, precum și de particularitățile care sunt întâlnite în pastorație de către preoții din mediul rural.

A consemnat Diaconescu Iancu Adin.