ARTICOLE
OCT
01
TUE

Credincioși din comuna Perieți în pelerinaj la mănăstiri din Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Categoria Noutăți    |     21:30

Credincioși din comuna Perieți în pelerinaj la mănăstiri din Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Galerie foto

Sâmbătă, 28 septembrie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, preoții din comuna Perieți, sub îndrumarea Preacucernicului Părinte Arzoiu Constantin-Ion, președintele Cercului pastoral nr. 3, au organizat un pelerinaj la Mănăstirea Hagieni, cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae și Mănăstirea Frățilești - Sudiți, cu hramul Sfântul Mare Mucenic Pantelimon.

În drum spre mănăstirea din Hagieni, credincioșii au trecut râul Ialomița pe un pod vechi din scândură, care a adus aminte de trecut oamenilor în vârstă, care pe vremuri traversau râul Ialomița pe poduri de vase. La mănăstire, preoții împreună cu enoriașii au dat slavă Lui Dumnezeu și Maicii Domnului prin cântări și rugăciuni.

După această vizită am mers la Mănăstirea Frățilești-Sudiți, unde am participat la sfințirea locașului de cult de către Preasfințitul Părinte Vincențiu, însoțit de Preacuviosul Părinte Vicar Rafail Mâț, Preacucernicul Părinte Protopop Laurențiu Cioranu și de un sobor de preoți și diaconi.

La finalul sfințirii mănăstirii, Preasfințitul Părinte Vincențiu, a vorbit celor prezenți despre istoricul mănăstirii și despre pregătirea duhovnicească pe care credincioșii trebuie să o aibă ca să treacă prin Sfântul Altar.

Acest pelerinaj a adus în sufletele credincioșilor bucurie duhovnicească și dorința de a vizita și alte mănăstiri din frumoasa noastră țară.

Sfinților Nicolae și Pantelimon, rugați-vă Domnului pentru noi, păcătoșii!

A consemnat preot Arzoiu Constantin-Ion.