ARTICOLE
OCT
10
THU

Înmormântarea a opt dintre victimele tragediei rutiere de pe raza localității Balaciu

Categoria Noutăți    |     12:06

Înmormântarea a opt dintre victimele tragediei rutiere de pe raza localității Balaciu

Galerie foto

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, înmormântarea victimelor tragediei rutiere petrecute în dimineața zilei de sâmbătă, 5 octombrie 2019, pe raza localității Balaciu din județul Ialomița, a fost săvârșită marţi, 8 octombrie, de către Preacuviosul Părinte Rafail Mîț, Vicar Eparhial, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte Preacucernicul Părinte Arhidiacon Nicușor Silviu Dascălu, Consilier Mass – Media, Preacucernicul Părinte Arhidiacon Nicușor Florinel Obretin, Secretar Eparhial, Preacucernicul Părinte Protopop de Slobozia Laurențiu Cioranu, precum și preacuvioşi şi preacucernici părinţi slujitori ai Sfintelor Altare din cuprinsul Protoieriei Slobozia, fiind prezenţi în total 56 de clerici.   

Curtea bisericii Parohiei „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” - Munteni Buzău  a fost neîncăpătoare pentru mulţimea de oameni veniţi să-i conducă pe ultimul drum pe cei ce le-au fost rude şi prieteni, însă şi foarte mulţi necunoscuţi s-au alăturat cortegiului funerar, sensibilizaţi fiind de durerea enormă ce s-a coborât asupra localităţii prin pierderea fulgerătoare şi tragică a fiilor şi fiicelor satului.

Îndureratele familii au fost susţinute moral de către preoţii slujitori ai celor trei parohii de pe raza localităţii, aceştia implicându-se activ şi jertfelnic în pregătirea slujbei de prohodire a fiilor duhovniceşti adormiţi întru Domnul. Mai mult decât atât, parohiile, prin intermediul Comitetelor Parohiale au sprijinit material familiile victimelor accidentului rutier amintit.

Alături de aceştia s-a aflat întreaga comunitate locală, dar şi numeroase persoane din afara localităţii, care la îndemnul preoţilor din cuprinsul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, s-au mobilizat pentru a aduce mângâiere rudelor celor decedaţi, organizând colecte de bani, care sunt folosiţi pentru a acoperi cheltuielile uzuale atât pentru cei răposaţi, cât şi pentru cei aflaţi sub îngrijire medicală în spitalele din Bucureşti şi Slobozia.

La data de 9 octombrie 2019, în contul Parohiei Munteni Buzău III (RO17 RZBR 0000 0600 1122 5121) s-a strâns suma de 39.319, 00 RON. Contul bancar stă în continuare la dispoziţia persoanelor dornice să sprijine familiile persoanelor implicate în tragicul eveniment.

Consiliul Local din Munteni Buzău s-a implicat activ, remarcându-se în mod deosebit domnul primar Stan Florin, care a coordonat întreaga organizare.

După oficierea slujbei înmormântării săvărşite în curtea bisericii Parohiei Munteni Buzău, cei mutaţi la Domnul în nădejdea vieţii veşnice au fost conduşi pe ultimul drum de către cei prezenţi, fiind înmormântaţi în cele trei cimitire din satul natal.

Prin implicarea Mega Image România, firma angajatoare a persoanelor implicate în accidentul rutier, au fost împărţite celor prezenţi 950 de pachete cu alimente, alte 950 de meniuri de mâncare au fost binecuvântate în cadrul slujbei parastasului, fiind distribuite persoanelor prezente la masa de pomenire a celor adormiţi întru Domnul.

De asemenea, firma respectivă se implică zilnic în rezolvarea nevoilor celor aflaţi în suferinţă pe patul de spital, care prin rugăciunile preoţilor, avem nădejdea că Dumnezeu îi va reda sănătoşi comunităţii din care fac parte.

Fie ca Milostivul Dumnezeu să îi rânduiască pe toți în ceata Drepților și să îi așeze „la loc cu verdeață, de unde au fugit toată durerea, întristarea și suspinarea”.

Dumnezeu să îi odihnească cu drepții Săi!