ARTICOLE
OCT
16
WED

Biserica „Sfinților Ierarhi Nicolae, Marcu și Luca” din Slobozia Nouă – gazdă a Cercului Pastoral Nr. 1

Categoria Noutăți    |     08:30

Biserica „Sfinților Ierarhi Nicolae, Marcu și Luca” din Slobozia Nouă – gazdă a Cercului Pastoral Nr. 1

Galerie foto

Cu Înalta Binecuvântare a Chiriarhului locului, Preasfințitul Părinte Episcop VINCENȚIU, duminică, 13 octombrie 2019, în Biserica Sfinților Ierarhi Nicolae al Mirelor Lichiei, Marcu al Efesului și Luca al Crimeei din Slobozia Nouă s-a întrunit Cercul Pastoral nr.1.

Soborul Sfinților slujitori, la ceas de seară, a deschis noua zi liturgică întru pomenirea Sfintei Preacuvioasei și Multmilostivei Maicii noastre Parascheva, prin săvârșirea Vecerniei unită cu Litia și slujba Acatistului.

Sfânta noastră Biserică a devenit pentru câteva ceasuri, locul de unde cu credință și dragoste, a fost preamărit Dumnezeu „Cel minunat întru Sfinții Săi”, iar cea numită de popor Mult folositoare, a fost chemată întru ajutor de întreaga obște a  rugătorilor. Duioasele versuri ale Icoaselor au avut darul de a sensibiliza inimile celor prezenți, dându-le bune nădejdi că și celor ce nu sunt lângă Racla Sfintelor sale Moaște, Cuvioasa Parascheva le primește ruga și îi ajută.

Cuvântul de folos a fost rostit de preacucernicul preot Cristian Ștefăniță Chiru de la parohia Sfântul Evanghelist Matei.

Inimoasele membre ale Comitetului Parohial au pregătit, la trapeza Parohiei, o agapă pentru osteneala preacucernicilor părinți slujitori. Comuniunea  a continuat astfel, cu aprecieri și discuții pe seama bogăției de slujbe și rugăciuni ale noului Molitfelnic.

 

Amfitrionul momentului, preotul Alexandru Tănase