ARTICOLE
OCT
17
THU

Protopopiatul Slobozia. Pâinea vieții împletită de tinerele generații

Categoria Noutăți    |     22:47

Protopopiatul Slobozia. Pâinea vieții împletită de tinerele generații

Galerie foto

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în ziua de 16 octombrie 2019,  Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Muzeul Național al Agriculturii, a desfășurat o activitate socio-educativă în incinta muzeului. Prin bunăvoința domnului director Gheorghe Petre și participarea entuziastă a părintelui Teofil Bâlea, monah al Catedralei Episcopale „Înălțarea Domnului” din Slobozia, cei 22 de elevi coordonați de doamna profesor de religie Daniela Matei și doamna bibliotecar Cristina Iuliana Cioranu, s-au bucurat de o experiență memorabilă.          

În prima parte a activității doamna muzeograf Magdalena Petre Filip a prezentat  audienței expoziția cu tema „Pâinea noastră cea de toate zilele”, aducând în atenție importanța pâinii în tradiția populară. Apoi doamna muzeograf Andreea Panait a susținut o prelegere sinteză a evoluției  tradițiilor satului ialomițean al secolelor XIX-XX. Cea de-a doua parte a activității  a cuprins un atelier tradițional de preparare a prescurilor, care a antrenat și fascinat  pe toți cei prezenți.

La final, copiii au fost felicitați de către Părintele Protopop Laurențiu Cioranu pentru  receptivitatea de care au dat dovadă și au fost invitați să deguste din micile prescuri frământate cu propriile lor mânuțe.     

Activitatea a fost încadrată în contextul omagierii de către Biserica Ortodoxă Romană a satului românesc, al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari.


A consemnat Preot Paroh Daniel Ferbințeanu, Parohia Ograda