ARTICOLE
OCT
21
MON

15 crunțeni în Buzău și Brașov

Categoria Noutăți    |     22:17

15 crunțeni în Buzău și Brașov

Galerie foto

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, 15 copii din satul Crunți, membri ai grupului de cateheză Sfântul Nicolae, au avut parte de momente minunate petrecute alături de familia preotului Tatian Mocanu în weekend, în perioada 19 – 20 octombrie.

De aproximativ două luni copiii, împreună cu doamna preoteasă și doamna Teodorescu (Șerban) Florina, fiică a satului, decorează sticlele goale și le transformă în vaze. Acestea au fost cumpărate de fiii satului în cadrul unei reîntâlniri organizate în luna septembrie.  Cu banii obținuți și-au putut plăti singuri o parte din costul transportului într-o excursie mirifică, la munte.

Vineri, după terminarea orelor, copiii și-au luat rucsăcelul cu haine de schimb și au plecat să admire culorile toamnei din inima munților. Gazdă le-a fost domnul Sergiu Tutulan de la Pensiunea Izvorul Bucuriei, care le-a oferit cazare și masă gratuită până duminică. Camerele rustice, mirosul de lemn, plimbările în mijlocul naturii, cerbul și căprioara pe care copiii le-au putut mângâia la pensiune i-au făcut să-și dorească să se mai întoarcă.

Sambată s-au îndreptat spre Rezervația naturală „Valea Zimbrilor” din Vama Buzăului, Acriș - aici au admirat masivii zimbri, îndrăzneții cerbi și timizii reni. Drumul a continuat spre Brașov – la teatrul Arlechino unde s-au bucurat să-i cunoască pe șoriceii Chilli și Chillita Ramirez, s-au plimbat pe jos prin centrul vechi al orașului și au urcat cu telegondola pe Tâmpa.

Încântați de cele văzute peste zi s-au întors la pensiune unde-i aștepta masa caldă.

Duminică dimineața, după micul dejun, luându-și rămas bun de la gazdele minunate, s-au îndreptat către catedrala Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Nehoiu și au participat la Sfanta Liturghie. La sfârșitul slujbei au primit cu toții câte o iconiță din partea preoților, iar doamna preoteasa Mirela Furtună s-a îngrijit să-i bucure pe copii cu un platou mare cu plăcinte cu mere.

Copiii au vizitat și Mănăstirea Rătești, s-au inchinat în paraclis și au stat de vorba cu Maica Stareță de la care au primit cruciulițe.

Copilăria cu zburdălnicia nevinovată, cu râsetul melodios și fără griji te face să te simți mai tânăr, să-ți doresti să lucrezi cât mai mult timp cu copiii, să-i ajuți să cunoască locuri și să învețe lucruri noi.

Le mulțumim copiilor care ni se alătură, părinților care-i îndrumă spre biserică și nu în ultimul rând, oamenilor minunați care ne ajută să-i bucurăm!

A consemnat Florentina Mocanu.