ARTICOLE
OCT
28
MON

Evenimente organizate de Parohia „Sfântul Dumitru” din Slobozia cu prilejul hramului

Categoria Noutăți    |     10:15

Evenimente organizate de Parohia „Sfântul Dumitru” din Slobozia cu prilejul hramului

Galerie foto

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în ziua de miercuri, 23 octombrie 2019, a fost adusă racla cu Sfintele Moaște ale Sfântului Ierarh Nectarie de la Catedrala din Urziceni. Acest moment a deschis șirul evenimentelor organizate cu ocazia hramului Parohiei „Sfântul Dumitru” din Slobozia.

După primirea Sfintelor Moaște a fost săvârșită Slujba Acatistului Sfântului Ierarh Nectarie de către părintele protopop, Laurențiu Cioranu și preoții slujitori, în prezența autorităților locale și a credincioșilor.

Pe parcursul zilei următoare, persoanele care iubesc Biserica și pe Sfinții Săi au participat dimineață la Sfânta Liturghie, s-au închinat la Sfintele Moaște, iar seara au fost prezenți la Slujba Vecerniei unită cu Litia.

În ziua de vineri, 25 octombrie, elevi de la Liceul Tehnologic „Ion Teodorescu” din Slobozia, însoțiți de doamna director, Ioana Mădălina Neagu, de doamna profesor de religie, Daniela Matei și alte cadre didactice, au participat la Sfânta Liturghie, iar la final au primit din partea preoților slujitori și a credincioșilor pachete cu dulciuri, fructe și răcoritoare. Copiii au primit cu mult entuziasm și au apreciat darurile oferite ca în fiecare an cu prilejul hramului.

 

A consemnat preot paroh Constantin Pătrașcu.