ARTICOLE
OCT
29
TUE

Ziua Armatei sărbătorită în Municipiul Slobozia

Categoria Noutăți    |     16:42

Ziua Armatei sărbătorită în Municipiul Slobozia

Galerie foto

Vineri, 25 octombrie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincețiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, preacuviosul părinte Rafail Mîț, Vicar Eparhial, preacucernicul părinte Protopop Laurențiu Cioranu, alături de preoți ai Protopopiatului Slobozia, au săvârșit slujba de pomenire a eroilor, cu ocazia serbării Zilei Armatei Române.

Biserica și Armata reprezintă două instituții care veghează la pacea poporului, apărând atât sufletele, cât și integritatea trupească a cetățenilor. Acestea au avut un rol deosebit în realizarea unității naționale, transmițând și conservând valorile morale ale poporului român.

Alături de rugăciunile neîncetate ale Bisericii pentru ostașii și eroii țării, care și-au jertfit viața pentru unitatea de neam și de credință și pentru libertatea şi demnitatea acestui popor, activitățile prilejuite de celebrarea Zilei Armatei Române au evidențiat cinstea pe care cetățenii județului Ialomița, în general, și ai orașului Slobozia, în special, o poartă ostașilor Armatei Române.

Activitățile dedicate Zilei Armatei Române s-au încheiat cu depunerea de coroane de flori de către reprezentanţi ai diferitelor instituții centrale şi locale, în cântec de fanfară și pas de defilare a ostașilor ialomițeni.

A consemnat Diaconescu Iancu Adin.