ARTICOLE
NOV
02
SAT

Hramul noii biserici parohiale din Fundata

Categoria Noutăți    |     19:57

Hramul noii biserici parohiale din Fundata

Galerie foto

Duminică, 27 octombrie 2019, când Biserica Ortodoxă Română îl sărbătorește pe Sfântul Cuvios Dimitrie Basarabov, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, comunitatea parohială din Fundata și-a cinstit ocrotitorul noii biserici parohiale.

În noua biserică a Parohiei Fundata, sfânt locaș ce se pregătește pentru împodobirea cu veșmântul pictural, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Preacucernicul Părinte Consilier Cristian Ștefan Munteanu, alături de Preacucernicul Părinte Protopop de Slobozia Laurențiu Cioranu, preotul paroh al comunității ecleziale. Acestora li s-au adăugat, la invitația preotului paroh și a Consiliului Parohial, preoți din comuna Perieți, precum și oaspeți din rândul autorităților locale.

Unitatea Bisericii s-a manifestat în mod vizibil, cei adormiți întru Domnul fiind pomeniți în rugăciune în cadrul slujbei parastasului de către credincioșii și preoții prezenți.

A urmat rostirea unui cuvânt de învățătură din partea Preacucernicului Părinte Protopop Laurențiu Cioranu, păstorul comunității.

După încheierea slujbei, comuniunea membrilor comunității din Fundata s-a concretizat și prin participarea la agapa frățească organizată prin jertfa credincioșilor și a Comitetului Parohial.

A consemnat Diaconescu Iancu Adin.