ARTICOLE
NOV
02
SAT

Întâlnire organizatorică a preoților Protopopiatului Slobozia

Categoria Noutăți    |     19:58

Întâlnire organizatorică a preoților Protopopiatului Slobozia

Galerie foto

Marți, 29 octombrie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în cadrul Protopopiatului Slobozia a avut loc o ședință cu toții preoții care aparțin acestuia.

Scopul întâlnirii a fost acela de a transmite prin intermediul slujitorilor Sfintelor Altare tuturor credincioșilor care și-au exprimat dorința de a participa la evenimentele prilejuite de serbarea hramului Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia informații de natură organizatorică, pentru ca pe durata procesiunii, dar și în momentul închinării pelerinilor la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam, totul să decurgă fără incidente care pot umbri bucuria pelerinajului.

Delegatul Centrului Eparhial, Preacucernicul Părinte Consilier Manuel Rusu, a adus la cunoștință preoților o serie de măsuri care au rolul de a sprijini buna desfășurare a activităților centrate pe vechiul și totodată actualul nucleu duhovnicesc al Ialomiței, Mănăstirea Sfinții Voievozi din Municipiul Slobozia.

Preacucernicul Părinte Protopop Laurențiu Cioranu a prezentat preoților un scurt istoric al icoanei ce va poposi în orașul reședință de județ, îndemnând ca fiecare să conștientizeze responsabilitatea pe care o au față de sănătatea sufletească și trupească a enoriașilor lor, nădăjduind ca această procesiune să-i ajute pe toți să sporească duhovnicește.

În încheiere, Maica Domnului, pe care în curând o vom cinsti prin închinarea la Sfânta sa Icoană de la Mănăstirea Adam, a fost lăudată de către cei toți prezenți în rugăciune.

A consemnat Diaconescu Iancu Adin.